instagram pinterest
Neem contact op: +31 (0)77 4642097

Over ons

Van der Hulst Rozenkwekerijen uit Meterik bestaat uit een drietal moderne rozenkwekerijen die zich volledig gespecialiseerd hebben in de levering van de grootbloemige kwaliteitsroos. De bedrijven zijn: M&D van der Hulst RozenPaul van der Hulst Rozenkwekerij en Sjaak van der Hulst Rozenkwekerij.

Zoals u al aan de namen kunt zien zijn wij een familiebedrijf. In 1975 is Sjaak met zijn vrouw Cleta begonnen met het telen van rozen in Den Hoorn (zh).

In 1992 verhuisden ze met hun inmiddels vier kinderen naar Noord-Limburg. Daar gingen ze verder op een nieuw bedrijf, wat nu uitgegroeid is tot ruim 9 ha, verdeeld over drie vlak bij elkaar liggende locaties.
Het is een echt familiebedrijf. Elk van de drie zonen, Mark, Koen en Paul heeft een locatie onder zijn hoede. De winkel aan huis is door Cleta opgezet maar wordt door schoondochter Kim en een team gerund. De administratie wordt georganiseerd door o.a. dochter Linda en schoondochters Kim en Dorothea. Sjaak vindt je overal.

Medewerkers

Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen! Op het bedrijf werken ongeveer 75 full- en part-timers. Daarnaast zijn er ongeveer 100 scholieren en studenten voor de weekenden en vakanties.

Het is een familiebedrijf waar samenwerking, ambacht en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Alle drie de bedrijven voldoen aan de richtlijnen van MPS-A+ en MPS-GAP. Op alle vestigingen is inmiddels ruime ervaring opgedaan met geïntegreerde gewasbescherming. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische vijanden zoals de roofmijt. Wij zijn deelnemer aan het promotieproject van de Nederlandse Roos: Rosebrandt.

Rozenteelt

Op elk bedrijf worden slechts enkele soorten geteeld waardoor de perfecte groeiomstandigheden gecreëerd worden om kwaliteitsrozen te telen. De rozen worden op een “rustige manier” geteeld wat tot gevolg heeft dat mooie en stevige rozen geoogst worden.

De laatste jaren is hard gewerkt om het rassenpakket op een nog hoger niveau te krijgen. Daarbij wordt volledig gefocust op de goed houdbare en prachtige grootbloemige rozen in een variatie aan kleuren en vormen.

Kwaliteit heeft op alle onderdelen in de bedrijfsvoering de hoogste prioriteit. Dit alles is erop gericht dat de consument maximaal kan genieten van onze rozen.

Onze rozen worden verkocht op de veilingen van FloraHolland en Plantion,waar zij dagelijks vers worden aangevoerd. Daarnaast kunt u onze rozen kopen in onze winkel.